Rođen u Bosni i Hercegovini...

najljepšoj zemlji na planeti, sa glavnim gradom Sarajevom, ko dzennet što je, pa ti ta ljepota vazda na pameti.

I jos u Jajcu, jednom od najljepsih gradova na Balkanu, gdje se ljepote, sto bi drugdje za 365 , nagledas u jednome  danu.
Grad sa dva predivna jezera, opasan planinama i nije sala sa dvije rijeke – bistrom Plivom i plahim Vrbasom, koje se u vjecnom zagrljaju vodopada miluju pred svima u samom centru carsije. Cvrsti bedemi  starog  grada sa sahat kulom su tu da ih cuvaju i vrijeme kazuju. A kapije i banjalucka i travnicka vazda otvorene kao i odaje Begove kuce da se dobra kahva popije, a u basti Sadrvana bistrom  vodom  lice umije. Eto u toj ljepoti  sam ja djetinjstvo i mladost proveo, rob ljepoti toj postao i opijen njome i dan danas ostao.

Rodjen sam u Jajcu, gdje sam zavrsio osnovnu i srednju ekonomsku skolu a nakon toga upisao  ekonomski fakultet u Banja Luci kao vanredni student, a ubrzo poslije toga se zaposlio  i radio u komercijalnoj sluzbi  “Eling Elektroinzinjering-a”.

Uvijek sam imao sklonost za muziku i sport.
Po dolasku u Englesku nastavljam interes za sport gdje aktivno treniram i izucavam borilacke vjestine: kickboxing,ju-jitsu,wepons u “Panthers Matial Arts Academy”(koja pripada GBMAA) gdje zasluzujem i titulu majstora da bih od 1999 radio i kao instruktor.

Svoje znanje o sportu prosirujem studirajuci  spotrsku terapiju gdje dobijam  internacionalnu  diploma (ISMC, ISTD) sa “International  Institute of sports therapy”. Takodjer studiram komplementernu medicinu  da bih se kvalifikovao kao aromaterapist (ATC) i refleksolodjist (IIHHTD) sa “International  Institute of Health and Holistic Therapy”. Tad postajem punopravni clan organizacija “International  Council of Holistic Therapists” i “ International Council of Health, Fitness and Sports Therapists” i  radim u razlicitim klinikama.

Ljubav prema muzici ne jenjava i sve ovo vrijeme pisem tekstove, komponujem i pjevam ali zbog drugih obaveza do sad nisam imao priliku da odvojim dovoljno vremena da bih to digao na jedan visi – profesionalni nivo. Posto je sad zato prava prilika odlucio sam se zajedno sa svojim saradnicima za realizaciju mog prvog albuma “Crno i bijelo”sa ukupno deset pjesama za koje sam uradio tekstove i muziku a aranzmane izvanredni Muhamed Sehic Hamic. Nadam se da ce publika uzivati.

Hilmija Dervišić